• * Preloved is Hip en Mileubewust
  • Waarom zou je meer betalen
  • Plan snel je afspraak in Whatsapp 06-23545251
  • Elke doordeweekse avond open van 19.00 tot 21.00 uur.
  • We werken op afspraak zodat jij je hele groep kan meenemen.

Over ons Hergebruik

Tweedehands hoe mooi is dat!

 

Een bruidsjurk wordt gemaakt van duurzame en kwalitatief hoogwaardige stoffen, het mooiste satijn , kant, organza en tule wordt gebruikt. Dat een bruidsjurk dan ook een hogere prijs heeft is dan ook niet vreemd.

Wat wij wel vreemd vinden is dat deze prachtige bruidsjurk na één dag niet meer gebruikt mag gaan worden? 

Want dan is het 

Een tweedehands trouwjurk.

Maar waarom niet!

Een bruidsjurk is natuurlijk niet zo tweedehands als dat je wellicht denkt, de bruidsjurken zijn slecht enkele uurtjes gedragen en na reiniging weer als nieuw. Juist doordat er gebruik van duurzame stoffen wordt gemaakt, kunnen bruidsjurken nog een tweede kans hebben en soms zelfs een derde kans.

Nikita bruidsmode is elke dag bezig met de verwerking van deze prachtige bruidsjurken.

Hergebruik in 3 stappen.

Stap 1: De aanlevering van herbruikbare bruidsjurken.

Bruiden die reeds getrouwd zijn melden hun bruidsjurk aan via deze website en maken een afspraak voor het brengen van de bruidsjurk. De bruidsjurk dient schoon, onbeschadigd en van een recente collectie te zijn.

Bruidsjurken die ouder zijn dan 3 jaar kunnen ook bij ons aangeboden worden maar niet voor verkoop. Deze recyclen wij tot bruidsmeisjes jurken en hergebruiken de stoffen om andere bruidsjurken passend te maken voor de bruid. Er wordt geen stof weggegooid.

Bij het brengen van de bruidsjurk controleren wij of deze van een gerenommeerd bruidsmerk is, dit geeft ons het vertrouwen dat wij met hoogwaardige en vooral duurzame stoffen werken. Is de afstand te ver dan mag de bruidsjurk ook toegezonden worden via een pakketdienst, in overleg.

De bruidsjurk wordt opgenomen in onze collectie.

We starten het bemiddelingstraject op en de bruidsjurk komt bij ons in de verkoopruimte te hangen. 

Stap 2: Aanstaande bruiden op zoek naar een droomjurk.

Een tweedehands bruidsjurk passen is niet anders dan bij nieuwe bruidsjurken. Wij verkopen ook nieuwe bruidsjurken, juist om de bruiden die niet aan tweedehands hebben gedacht te laten zien dat er geen verschil is. De gehele collectie hangt door elkaar en de vraag is dan ook, welke is tweedehands?

De bruiden die eerder beslist geen tweedehands hadden overwogen hebben, zien geen verschil en ineens maakt het niet meer uit. Dit is prachtig om te zien en te ervaren.

Het bevestigd ons dat tweedehands bruidsjurken echt herbruikbaar zijn.

Stap3: De bruid klaar voor haar trouwdag.

Het is zover de bruid heeft een schitterende bruidsjurk gevonden, stralend van geluk vieren we dit moment.

Voor meerdere personen is dit en feest! De bruid want ze heeft haar droomjurk gevonden! En ook de dame die haar bruidsjurk heeft verkocht ontvangt van ons het goede nieuws!

De bruidsjurk mag nog even bij ons blijven hangen totdat de bruid weer terug komt voor het geheel op maat maken.

Dit is ongeveer 4 weken voordat ze gaat trouwen.

Ze komt dan nog eenmaal terug om de bruidsjurk perfect op haar maat te laten maken. Voor extra wensen zoals schouderbandjes, mouwtjes of kanten topjes passend bij de bruidsjurk worden de reststoffen gebruikt die we uit andere bruidsjurken over hebben gehouden. 

Ook kan er voor gekozen worden om van de sleep van de bruidsjurk een bruidsmeisjesjurk te laten maken.

De coupeuses vermaken de bruidsjurk op één dag, zodat ook onze klanten die van ver komen niet steeds op en neer hoeven te rijden. Hiermee bespaar je vrije dagen en reiskosten.

 

De cirkel is rond. De bruid gaat een fantastische trouwdag tegemoet in een bruidsjurk die perfect is.

Ze straalt extra omdat ze voor duurzaamheid heeft gekozen, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor het budget.