Je hebt je bruidsjurk bij ons gevonden en daar willen we je nogmaals hartelijk mee feliciteren!

 

Na de aanschaf van jouw bruidsjurk houdt het avontuur bij Nikita Bruidsmode niet op. We gaan juist verder om dit speciale moment te vieren!

Laten we nog eens stilstaan bij het op maat maken van jouw trouwjurk. We begrijpen dat er veel informatie op je afkomt en dat het soms moeilijk is om alles te onthouden. Daarom willen we het graag rustig aan je uitleggen.

Tijdens de pas afspraak heb je kennis gemaakt met een van onze ervaren coupeuses, en nadat je jouw keuze hebt gemaakt, hebben we de bruidsjurk misschien al op je lichaam afgespeld, zodat de coupeuse al rustig aan de aanpassingen kan werken.

Wil je nog afvallen en de bruidsjurk later af komen spelden dan kan dat natuurlijk ook. Het is jouw feestje!

 


 

Stap 1

Zoals besproken, zullen we na je keuzemoment de trouwjurk voor je afspelden. ( mits je binnen 6 maanden trouwt) .

Als je nog van plan bent om af te vallen of als je pas over een jaar gaat trouwen, plannen we graag een nieuwe afspeld afspraak in. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de jurk perfect past op jouw lichaam op de grote dag.

 

Afspeld afspraak:

Voor het afspelden van de bruidsjurk is het belangrijk om de juiste lingerie mee te brengen. Schoenen is nog niet noodzakelijk maar als je ze hebt, breng ze dan mee.

De bruidsjurk gaat opnieuw aan en je gaat met de coupeuse die ook je passessie heeft gedaan, alles even rustig doorspreken.

de bruidsjurk gaat afgespeld worden en afhankelijk van de werkzaamheden worden er ter plekke al aanpassingen gedaan. Worden er al aanpassingen gedaan. Hou dan rekening met 4 uurtjes ongeveer.

Zijn er teveel aanpassingen nodig, dan plannen we een nieuwe datum op kort termijn voor een 1e pas moment.

 

Stap 2

 

Is de bruidsjurk al na de passessie afgestemd? Dan hebben jullie een eerste datum afgesproken voor de eerste pas, om zo te bekijken welke verdere aanpassingen er nog nodig zijn aan de bruidsjurk.

Het kan zijn, dat de coupeuse je voor de afspraak nog een whats app zend met de vraag om jezelf even na te meten, voordat ze de afgespelde aanpassingen gaat verrichten.  We vragen je om te meten na de lunch.

De eerste pas

Dit pasmoment vindt plaats in de ochtend, van 9.30 uur tot 13.00 uur, of in de middag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Een eerste pas duurt ongeveer 4 uurtjes.

Onze bekwame coupeuses hebben de bruidsjurk zover mogelijk afgestemd op jouw lichaam, op basis van de gemeten maten tijdens de passessie of nameting.

De aanpassingen die afgespeld werden, zijn nu al voor een groot deel gedaan en de trouwjurk past dan ook al wel beter maar is nog niet perfect. In deze ochtend of middag bekijken we verder wat er nog meer gedaan moet worden om de bruidsjurk perfect te krijgen.

NOTE":

Ga er dus niet vanuit dat de bruidsjurk op dit moment al perfect zit en klaar zal zijn. Het perfectioneren van een bruidsjurk vergt tijd en aandacht.

Het compleet afronden , zodat de bruidsjurk mee naar huis mag, kan enkel als de benodigde aanpassingen minimaal zijn en deze binnen twee uur afgerond kunnen worden.

Als er nog te veel aanpassingen nodig zijn, plannen we een extra afspraak. We gaan voor perfectie en anders wordt de tijdsdruk voor de coupeuses te hoog.

Deze afspraak plannen we binnen 2 weken in.

 

Let op: In de ochtend zijn we over het algemeen dunner dan later op de dag. Het kan dus voorkomen dat de bruidsjurk

's ochtends wat ruimer aanvoelt. We passen de jurk echter pas in de middag aan in de taille, mocht blijken dat deze dan nog steeds te los zit.

 

We vragen je vriendelijk om bij deze afspraak maar 1 maximaal 2 personen mee te brengen. 90% kans dat er nog een afspraak gaat plaatsvinden waarbij je dan weer andere personen mee kunt brengen.

4 a 5 personen is voor de coupeuse erg belemmerend om goed haar werk te kunnen zien en te beoordelen wat er nog moet gebeuren.

 

Stap 2 en misschien wel 3

Het perfect op maat maken van een bruidsjurk is een specialisme dat veel tijd en aandacht vergt. Als bruid wil je natuurlijk dat de jurk er perfect uitziet en tegelijkertijd comfortabel zit. Soms vormen deze twee vereisten een complete puzzel, wat extra veel tijd kost.

De keuze van de stof van de bruidsjurk is een allesbepalende factor. Een gladde crêpe bruidsjurk vormt bijvoorbeeld een grotere uitdaging, omdat deze stof elk plooitje laat zien. De coupeuse zal de bruidsjurk zo aanpassen op je lichaam dat deze perfect strak oogt wanneer je staat. Echter, wanneer je loopt of gaat zitten, zullen er plooien ontstaan. Dit is normaal en onvermijdelijk.

 

In deze 2e afspraak kan het dus zijn dat de trouwjurk perfect is en klaar om mee naar huis mag.

Echter als we nog niet 100% content zijn, dan plannen we een nieuwe afspraak.

 

 

bruidsschoenen

Belangrijk:

Om het op maat maken perfect te laten verlopen vragen we je het volgende mee te nemen:

Op de dag van het op maat maken van je trouwjurk is het belangrijk om de gevraagde items mee te brengen. Deze zullen ervoor zorgen dat de jurk perfect op jouw lichaam kan worden afgesteld.

Breng onderstaande mee voor het eerste pas moment nadat de bruidsjurk was afgespeld.

 1. Schoenen: Breng de schoenen mee die je op je trouwdag gaat dragen.( Wist je dat wij ook hele mooie schoenen hebben staan?) De bruidsjurk wordt afgesteld op de hoogte van deze schoenen. Het is belangrijk dat je de hele dag comfortabel op deze schoenen kunt lopen. Het is geen optie om overdag hoge hakken te dragen en 's avonds over te schakelen naar lagere hakken, omdat dit de lengte van de jurk aan de voorzijde kan beïnvloeden. Controleer ook het briefje dat de coupeuse heeft meegegeven, omdat daar mogelijk specifieke instructies staan met betrekking tot de hakhoogte. Lees alle tips in ons blog

 2. Lingerie: Afhankelijk van de bruidsjurk die je hebt gekozen, kan specifieke lingerie nodig zijn om de jurk goed te laten passen en je de gewenste ondersteuning te bieden.

 3. Wil je een specifieke push up voor je borsten , dan kun je er voor kiezen om deze te tapen of breng zelf passende push up cups mee die we in de bruidsjurk kunnen verwerken. Heb je een vollere boezem dan zou een BH ook een goede optie kunnen zijn als de bruidsjurk daar geschikt voor is. Een bruidsjurk is geschikt voor een bh als er een hogere rug in zit. Bij een lage rug is het helaas geen optie. Cups zijn online te koop en kun je thuis op voorhand  testen, welke cups het beste bij je borsten passen. Dit bespaart enorm veel tijd tijdens het op maat maken, want als je borsten al goed zitten dan heb je al 80% gewonnen.

We hebben zelf ook lingerie in huis, dus we kunnen altijd even kijken wat het beste voor je is.

Dit is een voorbeeld van Cups die we in de trouwjurk kunnen bevestigen. Kleur bruin

Door de gevraagde items zelf mee te nemen ( enkel als je daar specifieke wensen in hebt, zoals extra push up), kunnen we ervoor zorgen dat de trouwjurk perfect op maat wordt gemaakt en dat alles precies past en op de juiste hoogte valt. Dit helpt je om je op je gemak te voelen en vol vertrouwen te stralen op je trouwdag.

 

Hoe tape ik mijn borsten.

Via deze link kun je rustig doorlezen hoe het precies werkt

Je borsten tapen vergt enige oefening, dus neem de tijd om dit thuis ook uit te proberen.

Onderstaand ook enige opties.

Wat als?

Van de coupeuse heb je een formulier meegekregen  waarop ze aangeeft wat de verwachte vermaakkosten gaan zijn. we geven aan verwachte vermaakkosten want wat als.....

 • De trouwjurk is afgespeld maar ik wil nog afvallen.

Belangrijk om dit aan ons door te geven, zodat we op een later tijdstip de trouwjurk nogmaals kunnen afspelden. Op die manier voorkomen we dat de coupeuse dubbel werk moet verrichten.

 • De trouwjurk is afgespeld maar nu zit de bruidsjurk te strak.

Dit is een vervelende situatie, die natuurlijk niet bewust wordt veroorzaakt. Als dit minimaal is dan kan de coupeuse dit nog uitleggen en dat is in zoverre geen probleem, mits er echt 1 of 2 maten verschil in zit met de voorgaande keer. Dan moet de bruidsjurk echt drastisch aangepast worden en de vraag is of dit eenvoudig kan. Is het complex dan zullen er extra kosten in rekening gebracht gaan worden. Hoewel dit niet leuk klinkt, is het belangrijk om te realiseren dat als de coupeuse telkens de bruidsjurk moet aanpassen aan schommelingen in het gewicht, dit praktisch niet haalbaar is.

 • De trouwjurk is afgespeld maar nu zit de bruidsjurk nog te los, je bent afgevallen.

Super leuk natuurlijk, en vol trots pas jij de bruidsjurk weer aan die nu dan wat ruim zit . Als dit minimaal is dan kan de coupeuse dit nog innemen en dat is in zoverre geen probleem mits er echt 1 of 2 maten verschil in zit met de voorgaande keer. Dan moet de bruidsjurk echt drastisch aangepast worden en de vraag is of dit eenvoudig kan. Is het complex dan zullen er extra kosten in rekening gebracht gaan worden.

 • De trouwjurk is afgespeld maar ik ben zwanger geworden.

Gefeliciteerd! Dit is geweldig nieuws. Het is belangrijk om meteen contact met ons op te nemen zodat we nog geen aanpassingen gaan doen aan de bruidsjurk. Zijn er wel aanpassingen gedaan dan zullen er extra kosten in rekening gebracht gaan worden voor de extra aanpassingen die nodig zijn om de jurk aan te passen op je zwangerschap.

 • Ik heb een speciale dans en wil graag goed kunnen dansen.

Geweldig om heerlijk te kunnen dansen op jullie bruiloft, en dat is zeker mogelijk! We integreren standaard een ophaal-/danssysteem in elke bruidsjurk. We bieden drie opties aan:

 1. Met linten die naar de binnenkant worden opgetrokken.
 2. Met een lusje om de buitenkant omhoog te halen.
 3. Een handlus waarmee je de jurk aan je pols kunt hangen.

Als je een andere, meer complexe constructie wilt, kunnen we dit tegen extra kosten realiseren. We willen ervoor zorgen dat jouw bruidsjurk niet alleen prachtig is, maar ook praktisch en comfortabel voor jou op jouw speciale dag

 

 • In de tussen tijd heb ik bedacht dat ik dit of dat toch anders wil.

Na een passessie ben je vaak helemaal in een bubbel, en thuis bedenk je misschien ineens dat een split, een extra kleur, knoopjes of een ander detail heel goed zou passen bij je trouwjurk. Je kunt dit natuurlijk bespreken met de coupeuse, want bijna alles is mogelijk. Het is echter belangrijk om te weten dat deze aanpassingen niet onder de vermaakkosten vallen die eerder zijn besproken.

Als je alles nog eens rustig wilt doorlezen, kun je op de achterkant van de coupeusebon de voorwaarden nog eens doornemen. We willen ervoor zorgen dat je trouwjurk perfect is en volledig aan jouw wensen voldoet. Aarzel dus niet om eventuele ideeën of verzoeken met ons te bespreken.

 

Vragen voor de coupeuse

vermaken van bruidsjurken

Je hebt van de coupeuse een visitekaartje gekregen met een stofstaaltje- kleur van de jurk. Je kunt via whats app de betreffende coupeuse benaderen

Als je vragen hebt over:

 • Datum verplaatsen
 • Bruidsjurk wensen

Alle andere vragen betreffende de aankoop en of betalingen kun je stellen aan Miranda.

 

Wat kunnen jullie in de korte tussentijd gaan doen, als je even moet wachten?

Zodra de coupeuse de laatste aanpassingen aan je trouwjurk heeft afgespeld, zal ze aangeven hoeveel tijd ze nodig heeft om de aanpassingen te voltooien. Kan het deze dag? Of kom je nog een keer terug.

Als er kleine aanpassingen nodig zijn kun je dus even weg om daarna weer terug te komen.

Terwijl de coupeuse aan het werk is, is het een perfect moment voor jou en je gezelschap om even de tijd voor jezelf te nemen. Je kunt bijvoorbeeld naar buiten gaan en genieten van de omgeving, winkelen in nabijgelegen plaatsen of lekker lunchen.

Enkele leuke plaatsen in de omgeving die je kunt bezoeken zijn Grave, Wijchen en Uden. Deze plaatsen bieden verschillende winkels, eetgelegenheden en bezienswaardigheden waar je van kunt genieten terwijl de coupeuse aan je trouwjurk werkt.

Na de aangegeven tijd kun je terugkeren naar de winkel om je perfect op maat gemaakte trouwjurk op te halen en verder te genieten van de voorbereidingen voor je grote dag.

 

Vlak voor je bruiloft

Als de bruidsjurk helemaal perfect zit, dan mag de jurk mee naar huis! Dit is altijd een spannend moment, want je bent nu helemaal klaar voor jullie trouwdag.

We vragen je vriendelijk om de trouwjurk ongeveer 2a 4 weken voor de bruiloft thuis nog een keer aan te trekken. Dit stelt ons in staat om eventuele aanpassingen te doen als dat nodig is, zodat je er op jouw grote dag absoluut schitterend uitziet.

 

Betaling

Als de trouwjurk klaar is dan is het tijd voor de afronding van  de restbetaling van de trouwjurk.  We bieden de mogelijkheid om te pinnen, zodat het betalingsproces snel en gemakkelijk verloopt. Contante betalingen accepteren wij ook.

Wat betreft de vermaakkosten, deze betaal je apart aan de coupeuse. Zij zal je een betaalverzoek sturen, zodat je ter plekke de kosten kunt voldoen. Het is handig om te controleren of je een random reader bij je hebt, voor het geval er een banklimiet is ingesteld.

Op deze manier zorgen we ervoor dat het betalingsproces efficiënt verloopt en kun je met een gerust hart naar huis gaan met je perfect op maat gemaakte trouwjurk.

Kaart met Tips

De bruidsjurk gaat in een beschermhoes en je ontvangt nog een kaartje met nuttige tips.

We wensen je een hele mooie toekomst.

Neem je een trouwkaartje mee?

We hebben een speciaal bord in onze winkel waar we allemaal trouwkaartjes ophangen. Het is een leuke en gezellige plek waar bruiden hun kaartjes kunnen delen en bewonderen.

We zouden het geweldig vinden als jouw trouwkaartje daar ook een plekje krijgt! Het is een leuke manier om andere bruiden te inspireren en te laten zien dat jij binnenkort gaat trouwen. Je kunt je kaartje bij ons achterlaten en wij zorgen ervoor dat het een mooie plek op ons bord krijgt.

Het is altijd leuk om de verschillende stijlen en ontwerpen van trouwkaartjes te zien en wie weet kunnen andere bruiden zich laten inspireren door jouw keuze.

Zend je foto's van jullie dag!

We kijken er enorm naar uit om de foto's van jullie trouwdag te zien! Het is altijd geweldig om de mooie momenten en bijzondere herinneringen van onze bruiden te kunnen delen.

Om de foto's met ons te delen, kun je ze eenvoudig appen naar het nummer 0623545251. We zorgen ervoor dat we ze met veel plezier bekijken en genieten van jullie prachtige dag.

Als je het leuk vindt dat we de foto's delen op onze sociale media-kanalen, geef ons dan jouw en het Instagram-account van de fotograaf door. Op die manier kunnen we je taggen en kunnen anderen ook meegenieten van jullie bijzondere momenten. We begrijpen echter dat privacy belangrijk is, dus als je liever hebt dat we de foto's niet delen, laat het ons dan gerust weten.

Bruidsjurk op maat

Trouwjurk aanpassingen

Bruidsjurk vermaken

Trouwjurk passend maken

Bruidsmode atelier

Couture bruidsjurk

Maatkleding bruidsjurk

Bruidsjurk opmeten

Trouwjurk laten verstellen

Bruidsjurk op maat laten maken