• Preloved is Hip en Mileubewust
  • Waarom zou je meer betalen
  • Plan snel je afspraak in Whatsapp 06-23545251
  • Elke doordeweekse avond open van 19.00 tot 21.00 uur.
  • We werken op afspraak zodat jij je hele groep kan meenemen.
Welkom » Contact » Blog | Trouwjurken » Is een Pre-Loved Bruidsjurk iets voor jou?

Is een Pre-Loved Bruidsjurk iets voor jou?

Gepubliceerd op 5 november 2021 om 15:44

preloved- duurzaam

Is een Pre-Loved Bruidsjurk iets voor jou?

 

Door Marjolijn Heslinga

 

Als je jouw grote dag gaat plannen, is een van de eerste dingen waar je over na denkt het aanschaffen van jouw bruidsjurk. Elk jaar trouwen er zo’n 60.000 bruiden in Nederland, en veel van hen kopen een nieuwe jurk. Na de bruiloft komt die jurk vaak in de kast te hangen, omdat mensen het zonde vinden om hem weg te doen – het was immers zo’n dure aankoop! Maar is het niet juist zonde dat er vervolgens niks meer met die jurk gebeurd? Dat al dat materiaal, de vele uren productie om het maken, het verschepen naar Nederland, allemaal om de jurk 1 dag het licht te laten zien? Dat is pas zonde!

 

In mijn zoektocht naar een pre-loved bruidsjurk begon ik op Marktplaats. Ik vond een aantal mooie jurken en maakte een afspraak om bij mensen thuis te gaan passen. Het was niet meteen raak en ik reisde heel wat af, om elke keer 1 jurk aan te kunnen trekken. Daarnaast moesten de meeste jurken nog worden vermaakt om mij goed te passen, en was er geen naaister aanwezig die advies kon geven over de mogelijkheden. Ik was bang dat het misschien niet ging lukken om een tweedehandsjurk te vinden.

 

Tot ik op een dag, na wat Googlen, Nikita Bruidsmode vond, een winkel met honderden tweedehandsjurken – waarvan sommige niet eens gedragen (lees: een bruiloft die niet doorgaat). Samen met mijn ouders ging ik naar de winkel in Velp. Het bleek een dromerige locatie, een witte boerderij met naast bruidsjurken ook geitjes en een leuk terrasje.

 

 

preloved trouwjurk

We werden ontvangen en besproken mijn wensen: een mooie aansluitende jurk met een kanten top, een open rug een gladde rok. Ik had ook foto’s meegenomen en liet de jurken zien die ik via Marktplaats had gepast. Na een kopje koffie begonnen we met het zoeken van jurken die bij mijn wensen aansloten. Na een aantal jurken te hebben gepast legde ze het systeem uit van het “rekje”. Op het rekje mochten maximaal 3 jurken hangen. Als ik een jurk paste en ik vond ‘m leuk, en er hingen al 3 jurken op het rekje, dan moest er dus eentje weer weg. Het helpt je met bepalen welke jurken echt kans maken, een mooie truc!

 

De eerste jurk die ik aantrok was prachtig, en hoewel ik nog heel veel mooie jurken aan heb gehad daarna, was het aan het einde van de passessie wel duidelijk waar mijn voorkeur naar uit ging. Met een selectie van drie jurken mocht ik over de “catwalk” lopen, op mijn favoriete muziek. Toen ik mezelf terugzag op video wist ik het zeker – het werd die eerste jurk! De bel werd geluid en de champagne werd ingeschonken – ik had mijn bruidsjurk gevonden.

 

 

Inmiddels is Marjolijn getrouwd en heeft haar bruidsjurk bij ons gebracht om opnieuw te verkopen.

Na een week was haar bruidsjurk ook weer verkocht en gaat een andere bruid hier opnieuw in stralen.

totaal foto preloved bruidsjurk enzoani

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.