• * Preloved is Hip en Mileubewust
  • Waarom zou je meer betalen
  • Plan snel je afspraak in Whatsapp 06-23545251
  • Elke doordeweekse avond open van 19.00 tot 21.00 uur.
  • We werken op afspraak zodat jij je hele groep kan meenemen.

Duurzaam Trouwen

Gepubliceerd op 5 november 2021 om 15:43

Duurzaam trouwen

Door Marjolijn Heslinga,

 

Ben je bezig met het plannen van je bruiloft? In deze blog beschrijft Marjolijn hoe ze haar “groene” bruiloft organiseerde, met onder andere een tweedehands bruidsjurk van Nikita Bruidsmode. Ontdek hoe leuk het is om jouw grote dag een duurzaam tintje te geven!

 

Jouw bruiloft is een prachtige mogelijkheid om groene keuzes te maken en zo een positieve invloed te hebben op de wereld om je heen. Jij hebt de vrijheid om opties te kiezen met een positieve impact, niet alleen voor jou maar ook voor je gasten. Wat is er mooier dan terugdenken aan jouw grote dag met het gevoel dat je hebt bijgedragen aan een schonere en groenere wereld?

 

Het begon bij ons bij het uitsturen van de uitnodigingen, die we graag op gerecycled papier wilden laten drukken. We vonden een fijne drukkerij genaamd WeLoveRecycled bij ons in de buurt, die enveloppen levert uit landbouwafval en dus 100% boomvrij papier! De kwaliteit en service was zo goed dat het ons inspireerde om na te denken hoe we de rest van onze bruiloft duurzaam konden inrichten.

 

Voor de locatie van onze bruiloft bezochten we prachtige plekken buiten de randstad, omdat we graag buiten en met veel natuur om ons heen wilden trouwen. We kozen uiteindelijk voor een wijnboerderij in Friesland, de Thabor Hoeve. Het leuke hier was dat we veel zelf mochten uitkiezen en organiseren – een DIY wedding dus. Daarnaast mochten de gasten een tentje opzetten in het weiland, zodat ze na het feest niet in de auto hoefden te stappen.

 

Denk bij het uitzoeken van jouw locatie aan de volgende dingen om te bepalen of het een groene keuze is. Hoe reizen de gasten naar de locatie? Is er openbaar vervoer mogelijk, of kunnen mensen carpoolen om zo met minder auto’s te komen? Een bruiloft in het buitenland klinkt romantisch, maar al je gasten in laten vliegen is natuurlijk niet zo goed voor het milieu. En wellicht belangrijker, heb je de vrijheid om keuzes te maken over de catering en de decoratie?

 

Bij de catering zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een plantaardig of vegetarisch diner. Ons vegetarische diner met lokale seizoens-ingrediënten regelden we via een externe cateraar uit de buurt, BarryKookt. Zij dacht mee met onze groene plannen en kwam met het idee om het eten te serveren op compostbare bordjes. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van keramiek borden, zolang je maar geen plastic producten (lees: rietjes, glazen, borden, bestek, verpakkingen, etc.) gebruikt. Daarnaast hebben we gekozen voor wijnen uit Europa, en de bubbels voor het proostmoment kwamen uit de Friese wijngaard van de trouwlocatie!

 

Voor de decoratie hebben we zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van spullen die we konden lenen, huren of hergebruiken. Zo maakten we zelf vlaggetjes van oude T-shirts, knipten we stroken stof van oude gordijnen die we aan een bamboestokken (uit de tuin van 1 van de gasten) knoopten voor versiering. De stoffen tafelkleden huurden we, net als de tent, de bar en de tafels. Zelfs de strobalen die we gebruikten als bankjes tijdens de ceremonie werden hergebruikt: als voer de varkentjes Bert en Ernie (huisdieren van de Thabor Hoeve). De bloemen kwamen van een kleinschalige Pluktuin in de buurt.

 

duurzaam, creatief en goedkoop trouwen

 

Als laatste nog mijn outfit, met als hoogtepunt de pre-loved bruidsjurk van Nikita Bruidsmode. Lees in deze blog mijn avontuur in het zoeken naar een tweedehands jurk. Naast de jurk kocht ik mijn bruidsschoenen via de tweedehands kledingapp Vinted, nog nieuw in de doos. Na de bruiloft heb ik de schoenen weer via Vinted verkocht. Voor onze trouwringen verzamelde we oud goud van familie: gebroken armbandjes, een eenzame oorbel en een oude ring. Die lieten we omsmelten naar ons design bij een juwelier.

 

duurzaam en goedkoop trouwen

Zo kun je tijdens de keuzes die je maakt in het plannen je bruiloft vaak een creatieve, leuke mogelijkheid vinden om iets op een groene manier te doen. Bij alles wat je aanschaft, kun je nadenken of er ook een mogelijkheid is om het te huren of te lenen in plaats van te kopen. Dit is niet alleen duurzamer, maar ook fijn voor je portemonnee.

 

Heel veel plezier bij het plannen van jouw grote dag, en ik ben benieuwd welk groen tintje jij aan je bruiloft gaat geven – gebruik je creativiteit!

 

 

 

Tags, #duurzaamtrouwen #budget #creatief #tweedehands #groenebruiloft #geldbesparen #bridetobe #bruiloft #trouwen


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.