Op 9 februari dan zijn we er weer! Plan nu al je Pasafspraak .

Welkom » Contact » Blog | Trouwjurken » Een bruidsjurk op maat laten maken

Een bruidsjurk op maat laten maken

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 om 13:48

Bruidsjurken op maat laten maken

Maten zijn maar getallen

Een bruidsjurk gaan passen is echt een leuke zoektocht waarin jij gaat ontdekken welke bruidsjurk er bij je past. Ook lastig want de ene trouwjurk past beter dan de andere bruidsjurk. Vaak word je onbewust toch verleid door een bruidsjurk die al beter op je maat zit.  Maar laat je er echt niet door verleiden want elke bruidsjurk die perfect op maat gemaakt wordt, zit geweldig.

Een tweedehands bruidsjurk zal je ook meer het gevoel geven dat die perfect past omdat er al meer vrouwelijke vormen in gemaakt zijn. Een nieuwe bruidsjurk heeft strakkere vormen, Cups die recht blijven staan waardoor je boezem erg nep lijkt. Als bruid wil jij je ook mooi en sexy voelen maar zeker jezelf.

 

Kun jij er doorheen kijken?

Tijdens een pass-sessie zijn er zeker bruidsjurken die je of te groot of te klein zijn. Met klemmen proberen we dan toch een zo goed mogelijk het beeld te geven hoe de bruidsjurk dan staat. Vaak kun je dit heel goed zien. Niet iedereen in het gezelschap kan zien hoe de bruidsjurk eruit ziet als deze dan wel perfect op je maat zit en zullen dan ook meteen aangeven "NEE, deze zit niet mooi ".

Probeer zelf goed te beoordelen of jij wel kunt zien hoe de jurk zit als deze wel perfect op je maat zit.

 

Kun jij het visualiseren

Strapless nee bedankt!

De top 3 dont's

Met stip op 1:

Het meest besproken en waar bruiden angst voor hebben is de strapless bruidsjurk, Dit is dan gezien bij een andere bruid en dat is dus wat je beslist niet wil.

Begrijpelijk want niemand wil een bruidsjurk die afzakt. Echter heeft dit niet met het strapless te maken maar met de pasvorm van de cup.

Vaak worden cups niet mooi passend op het lichaam gemaakt waardoor er een loze ruimte tussen je huid en de jurk ontstaat.  Het gevolg is dat er inkijk ontstaat. Als de jurk dan ook niet strak genoeg in de taille zit dan gaat de bruidsjurk dus zakken.

Op nummer 2:

Op twee noteren we de extra rug plooien die opgemerkt worden. Een bruidsjurk zo mooi aan de voorkant maar maak geen foto van de achterzijde.

Hoe komt dit? Heel simpel, de bruidsjurk zit te strak. Vaak zie je dit met een vetersluiting, dit is dan niet te wijten aan de naaister maar aan degene die de bruidsjurk heeft aangedaan bij de bruid. De veters worden te strak aangetrokken en de huid gaat dus omhoog.

Ook een korset onder de bruidsjurk kan dit effect gaan veroorzaken. De huid wordt dan als het ware naar boven gedrukt. Persoonlijk adviseren wij zelden een korset en geven we altijd tips waar opgelet moet worden bij het aandoen van een bruidsjurk.

Op nummer 3:

Op drie, de hele dag plukken en trekken. De bruidsjurk die fantastisch om je lichaam aansluit maar door de zichtbare plooien als zijn charme verliest.  Dit is echt heel jammer van de bruidsjurk. Natuurlijk heb je de natuurlijke plooien als je gaat lopen, want het is geen harnas wat je draagt maar als je stopt met lopen moet de jurk wel weer mooi recht naar beneden vallen. En dit gebeurt dan niet dus wordt de hele dag plukken en trekken aan de bruidsjurk.

De trouwjurk zit feitelijk te strak om je billen of bovenbenen en de stof kruipt omhoog.  Ook het zitten zal lastig gaan.

Vandaar dat we altijd even aan je vragen te gaan lopen en te zitten om goed te beoordelen of dat de bruidsjurk precies doet er verwacht wordt.

 

Test zelf of de Bruidsjurk 100% goed zit.

Zoals je hebt kunnen lezen staat en valt heel veel met het perfect op maat maken van je bruidsjurk. Dit is echt een kundig vak wat zeker niet onderschat mag worden.  Want als een naad dus net te strak zit dan heb jij daar de gehele dag last van.

Waar kun jij zelf op letten.

 •  Loop met de bruidsjurk.   

Kijk of je nergens in of op gaat staan,Valt de bruidsjurk weer netjes naar beneden?

 • Ga zitten met de bruidsjurk.

Kun je zitten zoals je ook wil gaan zitten, dus niet alleen maar met de benen naar de zijkant.

Beweeg, buk en dans in de bruidsjurk, dat ga je op je trouwdag immers ook doen. De vraag is heb je inkijk, kun je vrij bewegen en zit het overal goed?

 • De belangrijkste tip is maak foto's

Er worden honderden foto's gemaakt tijdens te pass-sessie maar bij het op maat maken (wat nog belangrijker is) wordt dit vaak vergeten.

En juist op een foto zie je alles. Je ziet dan heel goed details als zit de cup netjes of heb je inkijk, kijk ook van opzij in de cup. Zie je op de rug kwabjes etc. etc. Op de foto zie je dit alles heel erg goed. En op jullie trouwdag worden er alleen maar foto's gemaakt dus be prepared.

bruidsjurk laten aanpassen op je maat

Tussendoor meten of klaar terwijl je wacht.

De meest gekozen manier is de maten opnemen en weer terugkomen om de bruidsjurk opnieuw te passen. Vaak vergeet je dan dus goed te kijken hoe de bruidsjurk zit want je bent blij dat je de trouwjurk weer aan hebt en nu past. Maar passen en prefect passend dat is een verschil.

Wij hebben er dan ook voor gekozen dat de bruid 3 weken voor het trouwen terugkomt en op die dag de bruidsjurk helemaal op haar lichaam wordt afgestemd. Costum made gemaakt op je lichaam. Klaar terwijl je wacht.

De voordelen hiervan:

 1. Je hoeft niet diverse malen op en neer te reizen.
 2. Je vrije dagen kun je bewaren voor andere activiteiten rondom je trouwdag, want de bruidsjurk is in een dag klaar.
 3. Wij maken de bruidsjurk op je lichaam zoals je op dat moment bent, dus geen tussentijdse stress van afvallen of bijkomen.
 4. De bruidsjurk heb je die dag meerdere malen aan dus ook je kunt gedetailleerd alle punten mee bekijken, zit de jurk lekker, kun je er mee zitten etc.
 5. Je ziet hoe de bruidsjurk steeds beter op je lichaam past.
 6. Degenen die je aankleedt heeft ook al de hele dag kunnen oefenen, zodat jullie op de dag zelf geen stress hebben.
 7. Alle tips en Tricks worden nog extra doorgenomen.
 8. Gezellig een hele dag met je vriendin of je moeder in all rust genieten van je aankomende trouwdag.
 9. Is de bruidsjurk perfect dan mag de jurk meteen mee naar huis en ben je klaar om te trouwen.
 10. We wensen jullie een hele fijne trouwdag en weten dat de bruidsjurk perfect zal zitten.

Hoe ziet deze dag er dan uit?

De coupeuse maakt een afspraak met je ongeveer 3 weken voor je huwelijk. Je komt met degene die je gaat aankleden op je trouwdag en jullie kunnen dus al fijn oefenen met het aantrekken van de bruidsjurk.

In de ochtend gaat de bruidsjurk aan en de coupeuse bekijkt wat er gedaan moet worden. De jurk mag weer uit en de coupeuse gaat meteen van start.

Jullie hebben nu even anderhalf tot 2 uur de tijd om lekker naar buiten te gaan om ergens te lunchen.

Na de lunch kom je terug en gaat de bruidsjurk weer aan. Je merkt dat deze nu al veel beter past.

De lengte, indien nodig wordt afgeknipt en de details besproken.

Wederom hebben jullie weer even tijd om weg te gaan en komen dan terug voor de laatste pas.

Als alles perfect zit en niemand ziet meer een draadje of een dingetje dan is de bruidsjurk helemaal klaar en mag deze mee naar huis.

De bruidsjurk is helemaal op jouw lichaam afgestemd tot in de kleinste details perfect passend.

Je bent klaar om te trouwen, zonder na te hoeven denken of alles op de trouwdag zelf wel goed zit.

 

"Perfectie is ons codewoord"

trouwjurk vermaken kosten, bruidsjurk vermaken rotterdam, bruidsjurk vermaken amsterdam, trouwjurk groter maken, trouwjurk vermaken nijmegen, Trouwjurk vermaken, coupeuse, jurk op maat, trouwjurk aanpassen, trouwjurk te groot, bruidsjurk te klein, trouwen, trouwjurk verkopen, trouwjurken passen, passen voor de lol, brabant, trouwjurk hergebruiken,trouwjurk ombouwen, trouwjurk op maat laten maken, wedding wonderland atelier,


«   »