• * Preloved is Hip en Mileubewust
 • Waarom zou je meer betalen
 • Plan snel je afspraak in Whatsapp 06-23545251
 • Elke doordeweekse avond open van 19.00 tot 21.00 uur.
 • We werken op afspraak zodat jij je hele groep kan meenemen.

Bruidsjurk Aanpassen

Gepubliceerd op 21 december 2021 om 16:35

Zijn aanpassingen aan een trouwjurk nodig?

Jazeker!

Een bruidsjurk zit nooit perfect en aanpassingen zijn dan ook altijd nodig. Nieuw of eenmaal gedragen elk lichaam is anders. 

Als je een YES moment hebt gehad dan wil je niet dat op jullie trouwdag  je cup van je afstaat en dus niet aansluit aan je boezem, of dat de bruidsjurk te strak zit.

Een bruidsjurk die NIET goed op maat is gemaakt, gaat afzakken, krijgt rare plooien en draagt oncomfortabel.

Dit wil je niet!

 

Bruid
Bruid

Kijk eens naar deze bruiden.

Welke trouwjurk zit perfect

Bruid
Bruid

Perfectie

Misschien denk je bij een tweedehands winkel zal het wel allemaal minder specialistisch zijn, dan bij de enorme grote bruidszaken met nieuwe bruidsjurken.

Graag wil ik een antwoord geven op deze gedachte.

We gaan weer even terug naar de foto's van hierboven en we zien dat alle trouwjurken niet goed op maat zijn gemaakt.

Nu zijn wij ook erg perfectionistisch en zien alles. Maar een foto ziet ook alles.

 

We hebben stockfoto's gekozen dus gewoon random gezocht op Bruid en we zien dit. Misschien zijn sommige foto's voor een styledshoot maar ook dan moet een bruidsjurk perfect zitten. Zelf leveren wij dan de bruidsjurken geheel op maat voor het model af.  Wij willen immers mooie foto's.

Bekijk de foto's eens met onze ogen.

 • Foto 1: De lengte van de bruidsjurk is te lang en stort als het ware op de grond. Echt jammer van de jurk en het is super onhandig met het lopen. Je dient de hele dag je trouwjurk op te tillen.
 • Foto 2: Het gaasje op de rug plooit. Een wit gaasje is natuurlijk al veel beter zichtbaar dan een huidkleurig maar als bij een huidkleurig gaasje dit zo rimpelt, dan lijkt het net of je een hele oude huid hebt. Dus rimpels of kwabjes op de achterzijde is een NO GO.
 • Foto 3: Misschien zie je het al, maar de cup sluit niet aan en er zitten plooien in de gehele voorzijde.  Dit beeld is waarom bruiden meteen bij ons zeggen " ik wil geen strapless bruidsjurk".  En wij begrijpen dan meteen waar ze het over hebben, want hoeveel bruiden heb je al gezien dat de gehele dag de jurk omhoog aan het trekken zijn? Veel te veel. En het is echt zo jammer en zo onnodig. Als de bruidsjurk goed op je lichaam is afgestemd dan zit dit als een huis. 'Je draagt de bruidsjurk in je taille en niet op je borst of aan een halter. Vaak denken bruiden dat dit ook nog helpt maar helaas een halter is voor de sier en niet om je trouwjurk omhoog te houden.
 • Foto 4: De cup klopt niet met de realiteit. Dit zien we heel vaak bij bruidsjurken die gebracht worden voor de verkoop. De baleinen die de stijve vorm van de cup hebben, zitten dan nog steeds in de trouwjurk. Dit is dus niet aangepast naar je eigen boezem. Echt heel jammer.

Nog een aantal punten die belangrijk zijn.

 

Als de trouwjurk aan de bovenzijde te strak wordt getrokken dan ontstaan er op de rug of aan de voorzijde kwabjes.

Ook als je een vetersluiting in de trouwjurk hebt en dit wordt te strak aangetrokken ontstaan er dingen die je niet wil.

Bij het op maat maken van je trouwjurk, geven we altijd uitleg aan degene die de trouwjurk op je trouwdag gaat aan doen. 

Want ook al is de bruidsjurk 100 % perfect op maat gemaakt maar hij wordt verkeerd aangedaan dan nog zie je op elke trouwfoto dat het niet goed zat.

 

Een korset of bustier onder je bruidsjurk kan voordelen hebben maar ook vele nadelen.  Ook een bustier duwt je borsten omhoog en kan er juist voor zorgen dat er vreemde dingen gaan ontstaan. Daarbij ben je het niet gewend om de gehele dag in een korset te lopen en is het veel minder comfortabel.

Vaak heeft een bruidsjurk al genoeg baleinen, en dubbele baleinen is vaak net te veel van het goede.

 

Tip

Ga altijd even zitten met je trouwjurk.

 • Kun je ontspannen zitten?
 • Hoe ziet je boezem er dan uit? Heb je geen inkijk of gaan je borsten niet in een rare vorm.
 • Zit de bruidsjurk niet te strak, baleinen kunnen ook net te lang doorlopen op je buik waardoor ze dan in je maag of benen steken.
 • Kun je met je benen over elkaar zitten, zit de jurk dan niet te strak om je benen.

 

Kun je dansen?

 •  Perfect! Met een ophaalsysteem wat wij altijd maken, zodat je beide handen vrij hebt. Het lusje aan de binnenkant is om de sleep in de winkel omhoog te hangen, dus niet voor je vinger. Je loopt anders steeds een vieze binnenkant van de jurk te showen.
 • Vind je een sleep helemaal niet prettig, dan kunnen we de sleep ook korter maken.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer details waar wij op letten maar dat is het oog van de meester, zeggen we dan.

Maar met deze lijst kun je zelf al heel goed zien of jouw bruidsjurk perfect zit.

 

Wij maken de bruidsjurk in 1 dag geheel op jouw maat. Dit is super fijn want dan kun je zelf meekijken en beleven hoe de trouwjurk steeds mooier op je lichaam past. Aan het einde van de dag is de trouwjurk een tweede huid en zit als gegoten.

En vol vertrouwen kun jij stralend van je trouwdag genieten.

 

Wil jij ook de perfecte bruidsjurk? Maak dan een afspraak.

 

 

In het volgende Blog ga ik vertellen over wat we allemaal kunnen aanpassen.

Lees anders ook het blog Verbouw een trouwjurk.


«   »